L om budgeten: "Granska pengarna innan vi öser på mer"

BUDGET. Liberalerna presenterar flera av miljarderna ur nästa års budget. Olika satsningar görs för att få fler att studera till lärare. Men Liberalerna vill granska vad pengarna går till på lärarutbildningen innan regeringen öser på mer pengar.

I budgeten satsas det bland annat på att fler ska kunna arbeta och parallellt läsa till lärare, enligt Liberalerna.

– Många regioner och högskolor har efterfrågat den här möjligheten. Nu skapar vi mer utrymme i budgeten, säger skolpolitiska talespersonen Roger Haddad (L) till Altinget.

Under hösten kommer också utredningen om lärarutbildningen redovisas. Men Liberalerna vill att man redan nu går vidare med att öka undervisningstiden på lärarutbildningen, inte bara se över didaktik och metodik.

– Där har vi haft ett annat problem. Trots statliga satsningar har det inte fått effekt i form av mer undervisningstid på utbildningen. Vi måste också granska hur pengarna används så att de når rätt, innan vi bara öser på ännu mer pengar. Men huvudproblemet med lärarutbildningen är kvalitet och genomströmning, inte antalet platser, säger Haddad.

Läs mer om budgetsatsningarna på lärare och skolan i artikeln på Altinget Utbildning. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Kritik mot budgetsatsning på fler familjehemsplaceringar Kritik mot budgetsatsning på fler familjehemsplaceringar Næste artikel Överblick: M vill utvisa ostraffade och hård kamp om språkrörsposten Överblick: M vill utvisa ostraffade och hård kamp om språkrörsposten