Debatt

Varför slösa pengar på att upprätthålla ineffektiv byråkratifeminism?

Jämställdhetsmyndigheten innebär ett systematiskt slöseri med skattepengar och symbolpolitik som saknar resultat. Allt-till-alla politiken är ett luftslott precis som Grön ungdoms jämställdhetspolitik, skriver Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) Stockholm i en slutreplik.

Vi måste prioritera i svensk välfärd, KDU väljer att prioritera fler poliser framför personalkostnader i Jämställdhetsmyndigheten, skriver debattörerna.
Vi måste prioritera i svensk välfärd, KDU väljer att prioritera fler poliser framför personalkostnader i Jämställdhetsmyndigheten, skriver debattörerna.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Samtliga debattörer

Juliette Walldov
Ordförande, KDU Stockholm
Louise Hammargren
Förste vice ordförande, KDU Stockholm
Ebba Gustavsson
Andre vice ordförande, KDU Stockholm

I en replik, mot avskaffande av Jämställdhetsmyndigheten, ifrågasätter Grön ungdom Väst och Storgöteborg vilka som får plats i KDU:s feminism. Låt oss förklara ännu en gång.

Politik handlar om prioriteringar, och Grön ungdoms allt-till-alla politik saknar verklighetsförankring. Sverige har ett av världens högsta skattetryck, men ändå saknas det resurser till kärnverksamheter som polisen. Om nu Grön ungdom menar att Jämställdhetsmyndigheten inte är en helhetslösning, varför slösa tid, energi och pengar på att upprätthålla ineffektiv byråkratifeminism.

Läs också

Vänsterdrivna organisationer

Jämställdhetsmyndigheten innebär ett systematiskt slöseri med skattepengar och symbolpolitik som saknar resultat. De viktiga områdena, som arbete mot hedersrelaterat våld och våld mot kvinnor ska fortsätta arbetas med, men i andra former. Jämställdhetsmyndigheten har varken medlen eller de funktioner som krävs för att uppnå konkreta jämställdhetsreformer. Det krävs lagförändringar, fler poliser och en större trygghet, inte fler bidrag till vänsterdrivna organisationer.

Ett luftslott

Att Kristdemokraterna och KDU skulle sakna egna förslag för ett jämställt samhälle är rentav felaktigt, och vi kan ta tillfället i akt att hänvisa till partiets nya jämställdhetsprogram som presenterades två dagar innan repliken publicerades.

Att ställa utgifter mot utgifter är att nyansera debatten, Sverige har inte oändligt med resurser. Vi måste prioritera i svensk välfärd. KDU väljer att prioritera fler poliser framför personalkostnader i Jämställdhetsmyndigheten. Vi väljer att prioritera tid, energi och pengar på att höja straffen för våld- och sexualbrott framför utredningar om könsskillnader på universitet och högskolor.

Allt-till-alla politiken är ett luftslott precis som Grön ungdoms jämställdhetspolitik.

”De får plats i vår feminism”

Så till svaret på frågan om vilka som inkluderas i vår feminism? Var tredje ung kvinna som känner sig otrygg i sitt eget bostadsområde och de kvinnor som utsätts för vålds- och sexualbrott där utredningarna läggs på hög i dag i Sverige, de får plats i vår feminism.

Läs tidigare inlägg i debatten

Att ställa fler poliser mot en myndighet är att förlöjliga debatten

Att i svepande ordalag kritisera en myndighet för att slösa med skattepengar kan förvisso ge applåder på sociala medier, men det gör exakt noll för jämställdheten i praktiken. Det skriver Grön ungdom Väst och Storgöteborg i en replik.

Avskaffa Jämställdhets­myndigheten – första steget för ett jämställt Sverige

Sluta slösa skattemedel, energi och tid på en politiserad myndighet driven på ideologisk grund. Jämställdhetspolitiken är för viktig för att lämnas till en handlingsförlamad myndighet, skriver ordförandena för KDU Stockholm.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00