Sveaskogs nya vd: Den som kritiserar oss kan ha en poäng

Att bli mer lyhörda för kritik. Det är avgörande om Sveaskog ska bli av med stämpeln som skogens bad guy, enligt statliga skogsjättens nya vd Erik Brandsma. Relationen till samebyarna och rennäringen är en av hans mest prioriterade frågor. ”Vi måste tänka nytt och vi måste göra mer utöver vad som är precis tillräckligt.” säger han till Altinget.

Från energi till skog. Erik Brandsma är tidigare generaldirektör för Energimyndigheten, tidigare vd för Jämtkraft och har en bakgrund på Eon och Vattenfall. Men han har också en utbildning som skogsingenjör.
Från energi till skog. Erik Brandsma är tidigare generaldirektör för Energimyndigheten, tidigare vd för Jämtkraft och har en bakgrund på Eon och Vattenfall. Men han har också en utbildning som skogsingenjör.Foto: Sveaskog
Johanna Alskog

Det stormar ofta kring Sveaskog. Moderaterna vill sälja ut stora delar av bolagets skogar. Miljörörelsen följer noga varje kliv som den statliga skogsjätten gör ute i skogarna. Och den förra vd:n Hannele Arvonen fick gå efter en konflikt med styrelsen kring förväntningar på miljöomställning och vinstuttag.

För en månad sedan tillträdde nya vd:n Erik Brandsma. Tidigare generaldirektör för Energimyndigheten, men senast kommer han från uppdraget som vd för kommunala energibolaget Jämtkraft.

Hur ska ni tvätta bort stämpeln som skogens bad guy och är det en uttalad del av ditt vd-uppdrag?

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00