Son till ex-minister går i mammas fotspår

REPRESENTANTER. Centerpartiet har utsett talespersoner för mandatperioden. Ny miljöpolitisk talesperson blir CUF-ordföranden Magnus Ek, son till tidigare miljöministern Lena Ek.

– Jag är stolt över att kunna presentera Centerpartiets nya talespersoner för kommande mandatperiod. Det är en bra blandning av ledamöter från hela landet som med sina kunskaper och erfarenheter kan bredda partiets arbete. Vi gjorde vårt bästa val på över 30 år och har nu siktet inställt på att fortsätta utveckla vår politik för hela landet, säger partiledare Annie Lööf (C), i ett pressmeddelande.

Få omkastningar

Många av namnen är samma som tidigare, men vissa nyheter finns. Bland annat blir chefsekonomen Martin Ådahl arbetsmarknadspolitisk talesperson. Kristina Yngwe fortsätter som ordförande i miljö- och jordbruksutskottet men ersätts som miljöpolitisk talesperson av Magnus Ek. Yngwe blir ny landsbygdspolitisk talesperson.

Läs också: Ek: "I varenda buske ska det finnas en centerkrets" (Intervju från oktober 2017)

Vissa av förändringarna faller sig naturliga. Centerns tidigare utbildningspolitiska talesperson Ulrika Heie, har redan lämnat utbildningsutskottet. Nu ersätts hon formellt som talesperson av Fredrik Christensen, som är partiets enda ledamot i utbildningsutskottet.

Läs också: Många byten på bänken i utbildningsutskottet

Peter Helander går från att vara talesperson för regionala frågor till att bli talesperson för idrott och besöksnäring.

Läs också: Centern ska försöka ta kommunframgångar till riksnivå

Forrige artikel Riktade statsbidrag till högskolor har inte gett effekt Riktade statsbidrag till högskolor har inte gett effekt Næste artikel L-topp går till utbildningsutskottet L-topp går till utbildningsutskottet
Rysk media skildrar Sverige mest negativt

Rysk media skildrar Sverige mest negativt

UTRIKES. Rysk media skildrar de nordiska länderna olika. Ryska nyhetsorganisationen Sputnik skildrar Sverige – i jämförelse med grannländerna Finland, Danmark och Norge – betydligt mer negativt. 

Sanktioner kan införas mot riksdagsskolkare

Sanktioner kan införas mot riksdagsskolkare

FÖRSLAG. Ledamöter som inte närvarar i riksdagen tillräckligt ofta ska tvingas betala tillbaka arvode föreslår en parlamentarisk kommitté.

– Det är förstås helt orimligt och oacceptabelt att strunta i riksdagsarbetet och ändå fortsätta uppbära riksdagsarvode, säger talman Andreas Norlén till Altinget.