Debatt

Slutreplik: SD kanske skulle samordna i järnvägsfrågan

Inga är gladare än vi på Järnvägsfrämjandet om ni faktiskt har ett stort järnvägsintresse. Men det framgick inte av enkätsvaren, skriver Ulf Flodin från Järnvägsfrämjandet i en slutreplik till Patrik Jönsson i Sverigedemokraterna.

Foto: Pixabay
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Läs också

Tack Patrik för din replik på min artikel i Altinget den 24 augusti. Min artikel handlade om våra riksdagspartiers intresse för järnvägstrafik utifrån svaren på en enkät från Järnvägsfrämjandet. I den svarssammanställningen kom Sverigedemokraterna på sista plats.

Inga är gladare än vi på Järnvägsfrämjandet om ni faktiskt har ett stort järnvägsintresse. 

Jag gläds att du Patrik i ditt svar nu skriver om många bra förslag i SD:s kommittémotion ”En konkurrenskraftig svensk järnväg”. Men min artikel bygger på de svar alla riksdagspartier givit på en enkät med sex olika frågor som Järnvägsfrämjandet sände till partierna i våras. Vi ställde samma frågor till alla partier och det är utifrån de svaren vi har betygsatt partierna. Inga är gladare än vi på Järnvägsfrämjandet om ni faktiskt har ett stort järnvägsintresse. Men det framgick inte av enkätsvaret från ditt riksdagskansli.

Visserligen svarar ni att SD vill utöka underhållsanslaget för järnväg med en halv miljard kronor för innevarande år utifrån regeringens förslag om 13,6 miljarder, samt investeringsanslaget också med samma belopp utöver regeringens förslag. Således en viss ökning.

Gott så, men på vår fråga om SD anser att en större andel av godstransporterna ska ske på järnväg än i dag är ert svar: ”Det centrala är inte att sätta ett trafikslag före det andra utan att se infrastrukturen som en helhet”. Det är detta svar jag fått, daterat 3 maj. Svaret är undertecknat pressavdelningen. 

Kanske skulle ni samordna er i ert parti i denna fråga.

Nämnda personer

Patrik Jönsson

Riksdagsledamot (SD)
Gymnasieutbildning

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00