Toppmoderat formade ny spellag – går till spelbolag

NAMN. Olof Lavesson (M) var ordförande i kulturutskottet fram till förra valet. Nu blir han ny kommunikationschef för Postkodlotteriet.

Lavesson var moderat riksdagsledamot under åren 2006-2018. Under hans tre år som ordförande i kulturutskottet skapades den nya spellagstiftningen där Lavesson hade en nyckelroll i arbetet med att skapa den nya lagen.

Inte ny på företaget

Efter valet har Lavesson arbetat som konsult. Sedan april i år har han varit konsult hos Postkodlotteriet och arbetat med public affairs. Men efter årsskiftet tillträder han som företagets nya kommunikationschef.

På frågan om hur han ser på sin roll som ordförande i kulturutskottet under spelutredningen, i relation till denna tjänst, svarar han tidningen Resumé:

– Jag har goda erfarenheter som jag tar med mig. Men det är också över ett år sedan jag lämnade riksdagen och och ett och ett halvt år sedan vi avslutade arbetet med spelpolitiken så det har hunnit hända mycket sedan dess, säger han och tillägger:

– Det som är intressant nu är att se hur den lag som kom på plats, hur den ska genomföras. Där kan jag se utmaningar när Spelinspektionen och andra ska utföra förordningar, fortsätter han.

Forrige artikel Han ska sätta deadline för sista droppen bensin Han ska sätta deadline för sista droppen bensin Næste artikel De har lämnat riksdagen under 2019 De har lämnat riksdagen under 2019
Sanna Rayman: Hur undviker vi att hösten blir en nystart för pandemin?

Sanna Rayman: Hur undviker vi att hösten blir en nystart för pandemin?

Höst är lika med nystart. Skolbarn får pennskrin och ryggsäckar, vuxna börjar skriva in möten och kick off-tillställningar i kalendrarna. Men, den här hösten riskerar vi att sparka igång pandemin samtidigt som vi försöker starta upp alla de verksamheter som får samhället att snurra.