Toppmoderat formade ny spellag – går till spelbolag

NAMN. Olof Lavesson (M) var ordförande i kulturutskottet fram till förra valet. Nu blir han ny kommunikationschef för Postkodlotteriet.

Foto: Moderaterna
Josefin Lingström

Lavesson var moderat riksdagsledamot under åren 2006-2018. Under hans tre år som ordförande i kulturutskottet skapades den nya spellagstiftningen där Lavesson hade en nyckelroll i arbetet med att skapa den nya lagen.

Inte ny på företaget

Efter valet har Lavesson arbetat som konsult. Sedan april i år har han varit konsult hos Postkodlotteriet och arbetat med public affairs. Men efter årsskiftet tillträder han som företagets nya kommunikationschef.

På frågan om hur han ser på sin roll som ordförande i kulturutskottet under spelutredningen, i relation till denna tjänst, svarar han tidningen Resumé:

– Jag har goda erfarenheter som jag tar med mig. Men det är också över ett år sedan jag lämnade riksdagen och och ett och ett halvt år sedan vi avslutade arbetet med spelpolitiken så det har hunnit hända mycket sedan dess, säger han och tillägger:

– Det som är intressant nu är att se hur den lag som kom på plats, hur den ska genomföras. Där kan jag se utmaningar när Spelinspektionen och andra ska utföra förordningar, fortsätter han.

Läs också

Nämnda personer

Olof Lavesson

Kommunikationschef Postkodlotteriet, tidigare riksdagsledamot (M), tidigare ordförande kulturutskottet
Statsvetenskap, media och kommunikation, företagsadministration (Lunds uni. 1995-1998)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00