Svenskt näringsliv rekryterar tidigare partisekreterare

NAMN. Johan Jakobsson, tidigare partisekreterare för Liberalerna, blir ny chef för kommunikation och opinionsbildning på Svenskt näringsliv.

Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt näringsliv, kommenterar den senaste rekryteringen.
Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt näringsliv, kommenterar den senaste rekryteringen.Foto: Sören Andersson
Josefin Lingström

Johan Jakobsson kommer senast från Nordic public affairs. Han grundade konsultföretaget tillsammans med Martina Lind, tidigare stabschef hos Lars Leijonborg.

Jakobsson har tidigare varit ordförande för Liberala studentförbundet samt Stockholms studentkårers centralorganisation. Som partisekreterare och chef för Liberalernas riksorganisation, var Jakobsson en av de ansvariga i partiets förnyelseprocess. Han avgick i samband med valrörelsen 2006.

Börjar i mars

Nu blir han ny chef för kommunikation och opinionsbildning på Svenskt näringsliv. Han tillträder tjänsten den 1 mars 2020.

– Jag är mycket nöjd med att kunna rekrytera Johan Jakobsson. Johan har lång och relevant erfarenhet och ett djupt kunnande inom kommunikation och opinionsbildning. Han har de kvalifikationer som krävs för att utveckla vårt opinionsbildande arbete och bidra till att fler förstår att marknadsekonomi är avgörande för välstånd, tillväxt och hållbar utveckling, säger Svenskt näringslivs vd, Jan-Olof Jacke, i ett pressmeddelande.

Nämnda personer

Jan-Olof Jacke

Vd för Svenskt näringsliv, styrelseordförande Folk och försvar, vice styrelseordförande Alecta
Civilekonom, Handelshögskolan i Göteborg

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00