Svenskt näringsliv rekryterar tidigare partisekreterare

NAMN. Johan Jakobsson, tidigare partisekreterare för Liberalerna, blir ny chef för kommunikation och opinionsbildning på Svenskt näringsliv.

Johan Jakobsson kommer senast från Nordic public affairs. Han grundade konsultföretaget tillsammans med Martina Lind, tidigare stabschef hos Lars Leijonborg.

Jakobsson har tidigare varit ordförande för Liberala studentförbundet samt Stockholms studentkårers centralorganisation. Som partisekreterare och chef för Liberalernas riksorganisation, var Jakobsson en av de ansvariga i partiets förnyelseprocess. Han avgick i samband med valrörelsen 2006.

Börjar i mars

Nu blir han ny chef för kommunikation och opinionsbildning på Svenskt näringsliv. Han tillträder tjänsten den 1 mars 2020.

– Jag är mycket nöjd med att kunna rekrytera Johan Jakobsson. Johan har lång och relevant erfarenhet och ett djupt kunnande inom kommunikation och opinionsbildning. Han har de kvalifikationer som krävs för att utveckla vårt opinionsbildande arbete och bidra till att fler förstår att marknadsekonomi är avgörande för välstånd, tillväxt och hållbar utveckling, säger Svenskt näringslivs vd, Jan-Olof Jacke, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Överblick: Johnson vann och fusk kostar miljarder pizzor Överblick: Johnson vann och fusk kostar miljarder pizzor Næste artikel Det händer i EU: Wikström kan bli ombudsman och förhandlingar om fiskekvoter Det händer i EU: Wikström kan bli ombudsman och förhandlingar om fiskekvoter
Sanna Rayman: Hur undviker vi att hösten blir en nystart för pandemin?

Sanna Rayman: Hur undviker vi att hösten blir en nystart för pandemin?

Höst är lika med nystart. Skolbarn får pennskrin och ryggsäckar, vuxna börjar skriva in möten och kick off-tillställningar i kalendrarna. Men, den här hösten riskerar vi att sparka igång pandemin samtidigt som vi försöker starta upp alla de verksamheter som får samhället att snurra.