Skogsutredningen får fem månaders frist

TIDSPRESS. Den stora skogsutredningen skulle egentligen ha lämnat över sina förslag till regeringen den 1 juli. Men den hårt pressade utredningen får fem månaders förlängning av regeringen.

Skogsutredningen, eller äganderättsutredningen som den också kallas, får mer arbetstid från regeringen.
Skogsutredningen, eller äganderättsutredningen som den också kallas, får mer arbetstid från regeringen.Foto: Altinget/Pixabay
Johanna Alskog

Det är tre månader sedan skogsutredaren Agneta Ögren begärde förlängd tid från regeringen. Efter en lång tystnad meddelade regeringen en av de sista dagarna maj att utredningen kommer att få förlängd tid, på torsdagen kom beskedet att slutbetänkandet ska ligga på regeringens skrivbord senast den 30 november. Det vill säga att utredningen får fem månader förlängd tid för sitt arbete.

I sin begäran skrev Agneta Ögren att utredningen helst skulle behöva ett års förlängning. Förutom att omfattande uppdrag och en från början tuff tidsplan, så har en rad yttre faktorer försvårat utredningens arbete, enligt den begäran som Agneta Ögren skickade till närings- och miljödepartementen i mitten på mars, bland annat:

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00