Inget svar till pressad skogsutredning

TIDSPRESS. Skogsutredaren Agneta Ögren har begärt ett helt års förlängd arbetstid från för att klara av sitt omfattande uppdrag. Men ännu har regeringen inte lämnat något besked till utredningen – som har sin nuvarande deadline den 1 juli.

Foto: Hasse Holmberg/TT
Johanna Alskog

"Besked önskas så snart möjligt." Så skrev utredaren Agneta Ögren i sin begäran om förlängd utredningstid som hon skickade till näringsdepartementet och miljödepartementet i mitten av mars.

Men än så länge har regeringen inte svarat sig vare sig bu eller bä på Ögrens begäran om att få ytterligare ett år på sig för – det mycket omfattande – utredningsuppdraget. Budskapet från Regeringskansliet är att utredningen ska jobba på utifrån att det fortsatt är den 1 juli i år som slutbetänkandet ska in.

Jan Terstad, enhetschef på miljö- och energidepartementet, säger att den första frågan som ska avgöras helt krasst handlar om utredningsresurserna. Skogsutredningen är en förhållandevis stor utredning, med en utredare och fyra sekreterare. Därefter kommer frågan om politiska hänsyn.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00