Om  
Jenny Westerstrand

Ideell arena baserar seminarium på hennes intervju

Ideell arena anordnar ett seminarium om ideellt arbete och professionalisering. Detta som ett resultat av Altingets intervju med Jenny Westerstrand, ordförande i Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (Roks). 

Jenny Westerstrand från Roks och Mikael Jansson från Svenska Simförbundet har olika tankar om hur anställningar och arvode påverkar ideella organisationer. 
Jenny Westerstrand från Roks och Mikael Jansson från Svenska Simförbundet har olika tankar om hur anställningar och arvode påverkar ideella organisationer. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ideell arena har frukostseminarium den 10 mars om arvode, anställningar och det ideella engagemanget. I seminariet deltar, utöver Jenny Westerstrand, förbundschefen för Svenska Simförbundet Mikael Jansson och Johan von Essen som är professor vid Marie Cederschiöld högskola. 

Jenny Westerstrand är inbjuden att tala om hur ideella organisationer hanterar krav om arvode och anställningar, efter sin intervju i Altinget.

– Anställningarna korrumperar den ideella sektorn. Genom villkorade fasta medel blir man förankrad i samhällets system. Man har köpt oss, sa hon bland annat.

Seminariet hålls digitalt via Zoom och anmälan går att göra fram till den 8 mars.

Samtalet börjar 8.30 och beräknas sluta klockan 10. Katarina Gustafsson från Ideell arena modererar. 

Nämnda personer

Jenny Westerstrand

Ordförande Roks
jur. dr (Uppsala uni. 2008)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00