Fridolin och Edholm ska prisa lärare

Tidigare utbildningsminister Gustav Fridolin och tidigare skolborgarråd Lotta Edholm har valts in i juryn för lärarpriset Pennsvärdet.

Ditte Roslund

Gustav Fridolin var miljöpartistisk utbildningsminister 2014-2019. Sedan dess har han jobbat som folkhögskollärare och som särskild utredare i utredningen om stärkta skolbibliotek och läromedel.

Lotta Edholm var liberalt skolborgarråd i Stockholms kommun 2006-2014 och 2018-2020. Hon är statsvetare i grunden och var särskild utredare för utredningen om ökat deltagande och språkutveckling i förskolan.

De båda har nyligen valts in i Pennsvärdets jury. Pennsvärdet är ett pris som delas ut till lärare som arbetar i områden med hög arbetslöshet och som har stärkt barns språkutveckling och kreativitet. Priset delas ut av stiftelsen Berättarministeriet, som arbetar med att uppmuntra barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden till skrivande. 

– Jag ser fram emot att lära mig mer av erfarenheterna som lärare som nominerats till priset har gjort. Det kommer bli spännande att se hur de har arbetat, och vad de har åstadkommit, säger Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Pennsvärdet 2021 delas ut under hösten. 

Nämnda personer

Gustav Fridolin

Svensk- och temalärare Stadsmissionens folkhögskola
Fil. kand i mellanösternkunskap (Stockholms uni., 2009), yrkesexamen som folkhögskolelärare (Linköpings uni., 2010)

Lotta Edholm

Skolminister (L)
Fil. kand i statsvetenskap (Stockholms uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget