Debatt

Ungsvenskarna replikerar: SD och Åkesson tar ansvar

REPLIK. Luf lever kvar i drömmen som de flesta vaknade upp från: Varken Sverige eller EU kan ta emot alla världens migranter som söker ett bättre liv. Den fortsatt otydliga migrationspolitik som Luf förespråkar kommer att förvärra problemen, skriver Ungsvenskarna.

Det är troligt att flygbladsutdelningen vid den grekiska gränsen har gjort mer för att mildra den svenska flyktingkrisen än L:s förslag som leder till ett ökat mottagande, skriver debattörerna. 
Det är troligt att flygbladsutdelningen vid den grekiska gränsen har gjort mer för att mildra den svenska flyktingkrisen än L:s förslag som leder till ett ökat mottagande, skriver debattörerna. Foto: Sverigedemokraterna
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.
Tobias Andersson (SD)
Riksdagsledamot, ordförande och nationell talesperson, Ungsvenskarna
Felix Byström
Migrationspolitisk talesperson, Ungsvenskarna


På vissa punkter är vi överens. Det är ofattbart att EU betalar massiva summor till Turkiet samtidigt som landet använder migranter som en förhandlingsbricka för att få mer pengar och för att vända västvärldens blickar från övergreppen som Turkiet begår mot civilbefolkningen i de norra delarna av Syrien.

Vi hoppas att detta även innebär att Liberala ungdomsförbundet ställer sig bakom vår hållning om att dra in allt ekonomiskt stöd till Turkiet – även bidrag som är kopplat till det avtal som landet nu bryter mot – och att motsätta sig de forna allianspartiernas planer på att ingå i en militär allians med Erdogan. Det hade varit välkommet.

Läs också

Tvärtemot Luf:s mål

Luf:s övriga förslag är dessvärre motsatsen till vad Sverige behöver.

Vi behöver leva upp till den sverigebild som ännu inte har utraderats helt.

Tobias Andersson (SD) och Felix Byström
Ungsvenskarna

Även drömmande liberaler borde vid det här laget ha insett att kapaciteten för vad vi klarar av att hantera har överskridits. Att fortsätta vara världens sämsta exempel på icke-fungerande migrations- och integrationspolitik gynnar inte oss och bidrar sannolikt till att andra länder fortsatt förespråkar en stram migrationspolitik – tvärtemot Liberala ungdomsförbundets mål om ett högre globalt mottagande av migranter.

Stark sammanhållning

Vi behöver leva upp till den sverigebild som ännu inte har utraderats helt. Med en stark välfärd, ett folk i arbete, trygghet i det offentliga rummet och en stark sammanhållning i samhället. Det går inte om vi fortsatt ska ha ett stort och kostsamt mottagande.

SD inflytande behövs

Kommer flygblad vid den grekiska gränsen lösa problemet med att många vill komma och ta del av den svenska välfärden? Förmodligen inte.

För att nå dit krävs det nedskärningar på etableringsersättning och ekonomiskt stöd för asylsökande, utökade resurser till det svenska gränsskyddet, utökat arbete med att hitta och avvisa illegala invandrare, ett klart förtydligande om vilka värderingar som har byggt landet och så vidare. Kort och gott behövs ett Sverigedemokratiskt inflytande i svensk migrationspolitik.

Att man som partiledare fysiskt beger sig till problemområden, pratar med gränsvakter och migranter samt på plats skaffar sig en bredare bild av verkligheten än vad som förmedlas via media är en fördel när man ska utforma politik för att lösa verkliga problem. Det är att ta ansvar.

Mildra belastningen 

Det är också troligt att flygbladsutdelningen vid den grekiska gränsen, och den internationella uppmärksamheten som medföljt, har gjort mer för att mildra den svenska flyktingkrisen och belastningen på välfärden än Liberalernas förslag som leder till ett ökat mottagande.

Dokumentation

Läs tidigare inlägg i debatten:

Luf: Åkessons agerande är ansvarslöst

Jimmie Åkessons (SD) lösning på flyktingkrisen är att dela ut flygblad från “svenska folket” om att Sverige inte har plats. Det ansvarsfulla vore att gå ihop med länder som står upp för asylrätten och erbjuda människor på flykt en fristad, skriver Luf.


Nämnda personer

Romina Pourmokhtari

Klimat- och miljöminister (L)
Studier i statsvetenskap (Uppsala uni.)

Tobias Andersson

Riksdagsledamot (SD), ordförande i näringsutskottet, ledamot i partistyrelsen, näringspolitisk talesperson
Företagsekonom (Handelshögskolan i Göteborg)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00