Tidigare gymnasieminister gör comeback i skolan

KORTNYTT. Tidigare gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) kommer tillbaka som medlare i förhandlingarna om de nya lärarlönerna.

Foto: Bild: Kristian Pohl/ Regeringskansliet
Josefin Lingström

Hon lämnade sin ministerpost 2016, då hon åkte fast i en nykterhetskontroll körandes med alkohol i blodet. Efter det har hon bildat ett bolag som arbetar med internationella affärer. Men nu kommer hon tillbaka till skolans värld som medlare i förhandlingarna om nya lärarlönerna. Lärarnas samverkansråd, Pacta och Sveriges kommuner och landsting (SKL) meddelade förra veckan att de inte kunde komma överens och därför ville tillkalla medlare.

Läs också: Förhandlingar om lärarlönerna misslyckas – kallar in medlare

Aida Hadzialic ska agera medlare mellan parterna tillsammans med Kurt Eriksson, tidigare chefsjurist vid Medlingsinstitutet och ledamot i Arbetsdomstolen. 

– Jag vill gärna tro att min erfarenhet av det svenska skolsystemet både nationellt och kommunalt ska kunna komma till nytta i de här avtalsförhandlingarna, och att vi sedan ska kunna lämna ett förslag som alla inblandade parter ska vara nöjda med, säger Aida Hadzialic till Skolvärlden.

Läs också: Högre studiebidrag till lärarstudenter

Nämnda personer

Aida Hadžialic

Regionstyrelsens ordförande (S) Region Stockholm, finansregionråd
jur. kand (Lunds uni., 2010), fil. kand i affärsekonomi (Stockholms Handelshögskola, 2014)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00