Statsveterinär kliver av uppdrag i jägarstyrelse

Biträdande statsveterinär Erik Ågren har suttit i Svenska Jägareförbundets styrelse sedan år 2021, men han ställer inte upp för omval. Anledningen är att arbetsgivaren, Statens veterinärmedicinska anstalt, tvekar inför att godkänna Ågrens bisyssla på grund av en JO-granskning, skriver Svensk Jakt.

"Upprinnelsen till den här situationen är att aktivister har legat på Erik Ågren, man har begärt ut alla hans mejlkonversationer", säger SVA:s generaldirektör Ann Lindberg till Svensk Jakt.
"Upprinnelsen till den här situationen är att aktivister har legat på Erik Ågren, man har begärt ut alla hans mejlkonversationer", säger SVA:s generaldirektör Ann Lindberg till Svensk Jakt.Foto: Lars Pehrson/TT
Johanna Alskog

Anledningen till att SVA:s generaldirektör Ann Lindberg tvekar inför att godkänna att Erik Ågren sitter kvar i Svenska Jägareförbundets styrelse beror på aktivister, enligt Svensk Jakt.

– Upprinnelsen till den här situationen är att aktivister har legat på Erik Ågren, man har begärt ut alla hans mejlkonversationer. Man har sedan finkammat det materialet och hittat två engagemang som har ifrågasatts och JO-anmälts, säger Ann Lindberg till tidningen.

Enligt Ann Lindberg är Ågrens uppdrag i jägarstyrelsen i grund och botten bra för myndigheten och till nytta för båda parter, men att det på grund av den pågående JO-granskningen är ett knepigt läge.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00