Skogs-gd: ”Olyckligt om det inte blir något av Skogsutredningen”

Majoriteten av förslagen i Skogsutredningen är bra, enligt Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist som hoppas att politikerna inte missar chansen. ”Här finns saker att hämta, det är ett tillfälle att lösa ut svåra frågor.” säger han.

Om det inte blir någonting av Skogsutredningens förslag, vore det väldigt olyckligt, säger Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist.
Om det inte blir någonting av Skogsutredningens förslag, vore det väldigt olyckligt, säger Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist.Foto: Skogsstyrelsen
Johanna Alskog

Remissrundan för Skogsutredningen löper ut i slutet av veckan. Skogsstyrelsen har redan lämnat in sitt (38 sidor) långa yttrande till miljödepartementet. Och det är inte så att myndigheten saknar synpunkter och invändningar på skogsutredarens Agneta Ögrens förslag, men som helhet är det en bra utredning och bra förslag. Det betonar generaldirektör Herman Sundqvist.

– Om det inte blir någonting av Skogsutredningens förslag, vore det väldigt olyckligt, säger han.

Politiken har under en lång period skjutit skogsfrågorna framför sig. Det är en bild som Herman Sundqvist delar med Skogsutredningen.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00