Så blir valet enligt oddsen

KORTNYTT. KD, MP och L ligger illa till i opinionsmätningarna — men oddsen visar att samtliga partier kommer att vara kvar i riksdagen efter valet. 

Riksdagsvalet den 9 september handlar för flera partier om att klara fyraprocentspärren. Enligt odds från Unibet behöver däremot inte partierna oroa sig. Det handlar framförallt om Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet, som vid de senaste opinionsundersökningarna visat på lågt förtroende i opinionen. 

Läs också: Alliansen har övertaget i ny opinionsundersökning 

Men oddsen visar annorlunda, Unibet presenterar siffror på att alla tre nämnda partier kommer att kunna hålla sig kvar i riksdagen.

Henrik Holm, spelexpert på Unibet, kommenterar siffrorna i ett pressmeddelande. Han menar att siffrorna för framförallt Miljöpartiet och Kristdemokraterna blir allt mer stabila. När det gäller partiledarposten löper det jämt. Moderaternas Ulf Kristersson ligger i linje med Stefan Löfven på oddslistan.

Läs också: M hjälper gärna KD i valet 

Forrige artikel MP: Se över Swedavias ägardirektiv Næste artikel Tolkade 112-samtal fortsätter öka
Svenskt näringsliv: Von der Leyen hittar delvis rätt

Svenskt näringsliv: Von der Leyen hittar delvis rätt

DEBATT. Von der Leyens politiska plattform innehåller bra reformer, men den lämnar också en del att önska. EU:s ledarroll i klimatfrågan, den sociala pelaren och specialbeskattning är frågor som behöver diskuteras mer, skriver Anders Edholm från Svenskt näringsliv.