Så blir valet enligt oddsen

KORTNYTT. KD, MP och L ligger illa till i opinionsmätningarna — men oddsen visar att samtliga partier kommer att vara kvar i riksdagen efter valet. 

Riksdagsvalet den 9 september handlar för flera partier om att klara fyraprocentspärren. Enligt odds från Unibet behöver däremot inte partierna oroa sig. Det handlar framförallt om Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet, som vid de senaste opinionsundersökningarna visat på lågt förtroende i opinionen. 

Läs också: Alliansen har övertaget i ny opinionsundersökning 

Men oddsen visar annorlunda, Unibet presenterar siffror på att alla tre nämnda partier kommer att kunna hålla sig kvar i riksdagen.

Henrik Holm, spelexpert på Unibet, kommenterar siffrorna i ett pressmeddelande. Han menar att siffrorna för framförallt Miljöpartiet och Kristdemokraterna blir allt mer stabila. När det gäller partiledarposten löper det jämt. Moderaternas Ulf Kristersson ligger i linje med Stefan Löfven på oddslistan.

Läs också: M hjälper gärna KD i valet 

Forrige artikel MP: Se över Swedavias ägardirektiv Næste artikel Tolkade 112-samtal fortsätter öka
Hon blir ny V-gruppledare

Hon blir ny V-gruppledare

BYTE. Maj Karlsson tar över som Vänsterpartiets gruppledare i riksdagen efter Mia Sydow Mölleby.

Liberalerna: Barn presterar bättre och gynnas av tidiga betyg

Liberalerna: Barn presterar bättre och gynnas av tidiga betyg

REPLIK. Det finns flera studier som visar att betyg har en positiv effekt på inlärningen. Liberalernas skolreformer har lett till förbättrade kunskapsresultat. Den framgångsrika politiken vill vi fullfölja genom januariavtalet, skriver Roger Haddad (L).