Om  
David Perez

Riksdagsledamot tvingas betala tillbaka miljontals kronor

David Perez (SD), riksdagsledamot i finansutskottet, förlorar tvisten med Skatteverket. Nu tvingas han betala tillbaka nästan tio miljoner kronor.

Axel Hyttnäs Telin

Sverigedemokraternas riksdagsledamot David Perez måste betala tillbaka nästan tio miljoner kronor till Skatteverket. Det rapporterar Expressen som tidigare också har granskat den utdragna skattetvisten.

Det var i april förra året som förvaltningsrätten kom med sin dom, som Perez sedan överklagade. Nu väljer kammarrätten att gå på Skatteverkets linje. David Perez har ”lämnat oriktiga uppgifter” genom att inte deklarera överföringar mellan bolag. Utöver de uteblivna skatterna måste han också betala skattetillägg på 40 procent.

Skatteverket upptäckte oriktigheterna med hjälp av både den så kallade Panamaläckan och ett informationsutbytesavtal med Luxemburg.

– Jag har inte hunnit kika på domen utan jag får sätta mig ner och titta på den och återkomma med ett uttalande, säger David Perez till Expressen, som också frågar om domen kommer påverka hans politiska uppdrag.

– Det är inte upp till mig att avgöra.

 SD har inte kommenterat kammarrättsdomen.

Nämnda personer

David Perez

Riksdagsledamot (SD)
Fil. kand i ekonomi (Uppsala uni., 2013)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00