Om  
Roger Richthoff

Richthoff (SD) blir politisk vilde

I februari rapporterade Altinget om att Roger Richthoff är en av dem som inte står med på riksdagslistan inför höstens val. Nu står det klart att han lämnar partiet men blir kvar i riksdagen – som vilde.

Roger Richtoff valdes in som riksdagsledamot år 2014 och blev
då medlem i försvarsutskottet. Nu lämnar han SD och blir politisk vilde.
Roger Richtoff valdes in som riksdagsledamot år 2014 och blev då medlem i försvarsutskottet. Nu lämnar han SD och blir politisk vilde.Foto: Jonas Ekströmer / TT

Under onsdagen inledde SD ett uteslutningsärende mot Roger Richthoff, då han delat en video med rysk krigspropaganda på Facebook den 20 mars. Men redan vid partiets valkonvent som pågick 11-13 mars, då riksdagslistan spikades, stod det klart att Richthoff inte kandiderar för SD i höst. 

Han har tidigare mött kritik för utspel i sociala medier, bland annat för vaccinkritiska påståenden. 

– Det är ansvarslöst av Richthoff att dela vidare filmer som han inte själv tittat på eller förstått. Han visar gång på gång uselt omdöme i sociala medier, sa Henrik Vinge till TT.

Inte nöjd med politiken

Richthoff meddelar att han nu självmant lämnar SD, men kommer att sitta kvar som ledamot mandatperioden ut. I samband med utträdet lämnar han även försvarsutskottet.

– Jag är inte nöjd med den politiken som man för och på det sätt som man gör. Till exempel, det kan vara Natofrågan, det kan vara EU-frågan. Sammantaget känner jag, och det vet partiledningen också, att det är inte tillräckligt bra. Så jag kommer att lämna det här och sedan kommer man formellt sett ta kontakt med riksdagsförvaltningen och jag kommer bli så kallad vilde, säger han till Expressen.

Läs också

Nämnda personer

Roger Richthoff

Tidigare riksdagsledamot (-)
Officer (Militärhögskolan)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00