Debatt

Replik: Fördomsfulla politiker sprider myter om Studemaskolan

Om vi hade uppriktiga politiker, som verkligen vill förbättra utbildningen, skulle vi förvänta oss att de visste vad de pratade om innan de gick ut offentligt om ämnet. Varför inte titta närmare med ett fördomsfritt sinneslag på vad Applied Scholastics har att erbjuda? Det skriver Ann Swenne Johanson, skolchef Studemaskolan.

”Applied Scholastics har i mer än fyrtio år varit engagerade i att göra Hubbards lösningar för inlärning och läskunnighet tillgängliga världen över.”
”Applied Scholastics har i mer än fyrtio år varit engagerade i att göra Hubbards lösningar för inlärning och läskunnighet tillgängliga världen över.”Foto: Andreas Hillergren/TT
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Det är väldigt tråkigt när politiker uttalar sig om saker, de uppenbarligen inte har en aning om. I det här fallet kunde vi läsa en artikel av Isabel Smedberg-Palmqvist (L), före detta skolborgarråd i Stockholm, och Fredrik Malm (L) skolpolitisk talesperson.

Läs också

Sprider falsk information

De angriper Skolinspektionen för att de inte sköter sitt jobb när myndigheten granskar en skola, Studemaskolan i Bandhagen. Skillnaden mellan dessa två politiker och Skolinspektionen är att den senare många gånger har inspekterat skolan enligt skollagen (även på sin tid Skolverket). Politikerna har däremot aldrig besökt skolan för att själva ta reda på fakta innan de offentligt uttrycker sin förvirring och sprider falsk information, som de uppenbarligen har hämtat från hörsägen. Det visar hur ytligt dessa två politiker arbetar.

Studemaskolan använder sig av ”Applied Scholastics studiemetoder”, utvecklade av humanitären L. Ron Hubbard. Applied Scholastics är en helt oberoende, icke-konfessionell organisation som stöds av Scientology-kyrkan.

Applied Scholastics är en helt oberoende, icke-konfessionell organisation som stöds av Scientology-kyrkan.

L. Ron Hubbard inledde en undersökning av ämnet studier och fann de exakta orsakerna till framgång eller misslyckande inom alla studier eller verksamheter. Applied Scholastics har i mer än fyrtio år varit engagerade i att göra Hubbards lösningar för inlärning och läskunnighet tillgängliga världen över.

Med hjälp av dessa metoder kan eleverna förstå allt de studerar och tillämpa det de har lärt sig. Dessa metoder kan avhjälpa problemet med att omkring 15 procent av alla elever som slutar grundskolan inte är behöriga till gymnasiet. I DN säger skolministern Lotta Edholm (L) att det mest prioriterade målet just nu är att få upp resultaten för dessa 15 procent.

Fördomsfritt sinnelag önskas

Vad några vårdnadshavare säger om Studemaskolan:

”Det är en enorm trygghet. De vet att de får hjälp. De vet att de har en framtid. De får en grym grundpelare.” J.S pappa och E.K. mamma

”Skolan undervisar mitt barn på ett bra och pedagogiskt sätt.” A.H. mamma

Vad några elever säger om Studemaskolan:

”Det jag tycker är bra med den här skolan är att om du har missförstånd så klarar man upp det och det tror jag är en bra start på livet …” J.C, 13 år

”Nu kan jag lära mig allt jag vill lära mig och jag vet vad jag ska göra om jag stöter på en studiebarriär.” C.B.

Om vi hade uppriktiga politiker, som verkligen vill förbättra utbildningen, skulle vi förvänta oss att de visste vad de pratade om innan de gick ut offentligt om ämnet. Varför inte titta närmare med ett fördomsfritt sinneslag på vad Applied Scholastics har att erbjuda? Världen kommer en dag att vila i händerna på dagens barn och hur väl de är rustade att föra detta samhälle framåt hänger på hur bra undervisning de har fått.

{{factbox:3761:C}}

Nämnda personer

Fredrik Malm

Riksdagsledamot (L), ordförande i utbildningsutskottet, andre vice partiordförande, skolpolitisk talesperson
Statskunskap, historia och nationalekonomi (Stockholms uni. och Uppsala uni. 1999)

Isabel Smedberg-Palmqvist

Skolborgarråd (L) i Stockholms stad
jur. kand (Stockholms uni. 1994)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024