Per Bolund: Tidöavtalet krossar det svenska klimatarbetet

Tidöavtalet är ett dråpslag mot energi- och klimatpolitiken, enligt Centerns Rickard Nordin. Jytte Guteland (S) talar om populism och symbolpolitik. Miljöpartiets Per Bolund är om möjligt ännu mer kritisk. ”Det här är en skräddarsydd politik för att krossa det svenska klimatarbetet.” säger han. 

Ulf Kristersson (M) och Tidöavtalet. "Det är så mycket populism och symbolpolitik, så man vet inte om man ska skratta eller gråta." säger Jytte Guteland (S).
Ulf Kristersson (M) och Tidöavtalet. "Det är så mycket populism och symbolpolitik, så man vet inte om man ska skratta eller gråta." säger Jytte Guteland (S).Foto: Jonas Ekströmer/TT
Johanna AlskogJacob Hederos

Energi- och klimatpolitiken är ett av de sju samarbetsområden som ingår i Tidöavtalet mellan M, SD, KD och L. Miljöpartiets språkrör Per Bolund ser inga ljusglimtar i de punkter som de fyra partierna har kommit överens om.

– Det här är en skräddarsydd politik för att krossa det svenska klimatarbetet. Den kommer att göra det omöjligt att nå klimat- och miljömålen. Skulle även andra länder genomföra den här politiken skulle vi stå inför en klimatkatastrof, säger han till Altinget.

Finns det något bland punkterna som är oväntat?

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00