Odenberg (M) kritisk till ministrars uttalanden: "Regeringen är ingen jävla brevlåda"

CORONA. Regeringen följer Folkhälsomyndigheten innan den tar steg i coronapolitiken. Men hur ministrarna kommunicerar besluten får kritik av tidigare försvarsministern Mikael Odenberg (M).

I regeringens politiska beslut med anledning av coronaviruset är det tydligt att regeringen noga lyssnar på experternas råd innan de fattar beslut. Den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg (M) tycker att regeringen agerar riktigt men är kritisk till hur olika statsråd har uttalat sig.

– När de har fått frågor har det låtit som “vi gör allt som expertmyndigheterna säger”. Men regeringen är ju ingen jävla brevlåda som bara expedierar råden från myndigheter. Utan det är klart att man måste göra en politisk bedömning, säger han till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik med jämförelser mellan den svenska och den danska regeringens agerande i coronakrisen. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Regeringen inför inreseförbud Regeringen inför inreseförbud Næste artikel Överblick: Regeringen inför inreseförbud och krismiljarder till flyget Överblick: Regeringen inför inreseförbud och krismiljarder till flyget
Glad sommar – på återseende i augusti!

Glad sommar – på återseende i augusti!

SOMMAR. Nu tar Altinget och redaktörerna för alla våra sakpolitiska nyhetsbrev semester. Även den dagliga gratisöverblicken tar paus under sommaren. Vi gör det med en bra känsla i magen och tillförsikt inför framtiden, trots tuffa tider. På återseende i augusti, kära läsare!