Odenberg (M) kritisk till ministrars uttalanden: "Regeringen är ingen jävla brevlåda"

CORONA. Regeringen följer Folkhälsomyndigheten innan den tar steg i coronapolitiken. Men hur ministrarna kommunicerar besluten får kritik av tidigare försvarsministern Mikael Odenberg (M).

Foto: Maja Suslin/TT
Johan Manell

När de har fått frågor har det låtit som “vi gör allt som expertmyndigheterna säger”. Men regeringen är ju ingen jävla brevlåda som bara expedierar råden från myndigheter.

Mikael Odenberg, tidigare minister och generaldirektör
Är kritisk mot hur statsråd har uttalat sig under coronakrisen.

I regeringens politiska beslut med anledning av coronaviruset är det tydligt att regeringen noga lyssnar på experternas råd innan de fattar beslut. Den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg (M) tycker att regeringen agerar riktigt men är kritisk till hur olika statsråd har uttalat sig.

– När de har fått frågor har det låtit som “vi gör allt som expertmyndigheterna säger”. Men regeringen är ju ingen jävla brevlåda som bara expedierar råden från myndigheter. Utan det är klart att man måste göra en politisk bedömning, säger han till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik med jämförelser mellan den svenska och den danska regeringens agerande i coronakrisen. Teckna gratis provabonnemang här.

Nämnda personer

Mikael Odenberg

Senior rådgivare
Studier vid Handelshögskolan i Stockholm, Reservofficersexamen (1976), Försvarshögskolans chefskurs (Försvarshögskolan1994)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00