Miljöpartist KU-anmäler Anna Hallberg för Cementa-uttalande

Riksdagsledamot Rasmus Ling KU-anmäler utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S). Ling anser att tar Hallberg i ett uttalande har ifrågasatt Mark- och miljööverdomstolens Cementa-beslut.

Anna Hallberg (S). KU-anmäld av riksdagsledamot från tidigare regeringspartnern.
Anna Hallberg (S). KU-anmäld av riksdagsledamot från tidigare regeringspartnern. Foto: Johan Nilsson/TT
Johanna Alskog

Miljöpartiets Rasmus Ling har KU-anmält utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S), skriver Expressen. Detta för ett uttalande Hallberg gjorde i somras med anledning av Mark- och miljööverdomstolens beslut i Cementamålet, det vill säga när Miljöpartiet och Socialdemokraterna fortfarande satt i regeringen tillsammans.

– Vi kommer nu att vara ett oppositionsparti och har i uppgift att granska regeringen. Vi vill vara konstruktiva och driva vår politik men vi kommer också att ställa regeringen till svars för det de gör, säger Ling till Expressen.

Anna Hallberg ska i ett uttalande, med anledning av att Mark- och miljööverdomstolen underkände Cementas tillståndsansökan, ha sagt att ”ord står

Statsrådet Anna Hallberg (S) tar ”de facto ställning emot domstolen, och underminerar dess ställning” skriver Rasmus Ling (MP). Läs hela KU-anmälan här.

”Att ett statsråd påstår att ”ord står mot ord”, när en svensk domstol anför att en ansökan är behäftad med så stora brister att en prövning inte kan göras, är högst anmärkningsvärt.” skriver Ling i sin KU-anmälan som lämnades in till riksdagen på onsdagen.