Ledamöter kräver att Damberg klargör vad som sker med internmomsen

Flera ledamöter i skatteutskottet vill ha besked av finansminister Mikael Damberg (S) gällande internmomsen. Orsaken är att statssekreterare Tora Hansjons vid ett möte med Studieförbunden och Riksidrottsförbundet ska ha sagt att det inte blir någon utredning – trots att en enig riksdag nyligen beslutade om det.

Liberalernas Gulan Avci är en av flera ledamöter i skatteutskottet som har reagerat på uppgifterna om att det inte blir någon utredning om internmomsen.
Liberalernas Gulan Avci är en av flera ledamöter i skatteutskottet som har reagerat på uppgifterna om att det inte blir någon utredning om internmomsen.Foto: Jessica Gow/TT
Anders Gustafsson

– Det är häpnadsväckande om de här uppgifterna stämmer. Det var ett skarpt formulerat tillkännagivande från riksdagen och det kan regeringen inte ignorera. Det här är dessutom en historiskt svag regering som sitter på 100 mandat. Att de skulle vara så arroganta mot en folkvald riksdag låter otroligt nonchalant, säger Liberalernas ledamot i skatteutskottet Gulan Avci till Altinget.

– Vi har utskottsmöte på tisdag. Jag kommer lyfta frågan och begära att ansvarig minister kallas till utskottet för att förklara var i processen regeringen ligger när det gäller vårt tillkännagivande, fortsätter hon.

Helena Vilhelmsson sitter i skatteutskottet för Centerpartiet.

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00