Intern S-grupp kritiserar valbudskap

Partiet har haft en övertro på de generella välfärdssystemen i arbetet mot gängkriminaliteten och Magdalena Anderssons vallöfte gick inte hem bland ungdomarna. Det är några av slutsatserna när Socialdemokraternas interna arbetsgrupper presenterar de analyser som ska ligga till grund för partiets nya politik.

”Det är helt uppenbart att Sverige, men faktiskt också vi socialdemokrater behöver göra mer och säkerligen annorlunda”, säger Tobias Baudin vid en pressträff.
”Det är helt uppenbart att Sverige, men faktiskt också vi socialdemokrater behöver göra mer och säkerligen annorlunda”, säger Tobias Baudin vid en pressträff.Foto: Henrik Montgomery/TT
Miranda Olsson

Elva arbetsgrupper jobbar sedan i våras för att utforma Socialdemokraternas politik och riktning framöver. När fyra av grupperna nu presenterar sina analyser av samhällsproblemen och partiets ställning är det mot bakgrund av vad partisekreterare Tobias Baudin kallar en tuffare verklighet. 

– Det är helt uppenbart att Sverige, men faktiskt också vi socialdemokrater behöver göra mer och säkerligen annorlunda, säger han vid en pressträff.

Riksdagsledamoten Teresa Carvalho leder partiets arbete för att möta gängkriminaliteten och nyrekryteringen och menar att det finns anledning till självkritik. Den generella välfärden med en jämlik skola är enligt Carvalho ett av de viktigaste brottsförebyggande verktygen, men hon konstaterar samtidigt att det tar tid.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00