Infrastruktur: Din checklista inför mångmiljardproppen

Med siktet inställt på de kommande tolv åren är det dags för regeringen att lämna över den stora infrastrukturpropositionen till riksdagen. Nya stambanor, Norrbotniabanan och medel till eftersatt underhåll – frågan är vad januaripartierna avgör nu och vilka beslut partierna skjuter framför sig.

Antalet "nya" projekt, här Förbifart Stockholm, som kan ta upp stora delar av ramarna bedöms bli färre de närmsta åren. <br><br>
Antalet "nya" projekt, här Förbifart Stockholm, som kan ta upp stora delar av ramarna bedöms bli färre de närmsta åren.

Foto: Stina Stjernkvist /TT
Jacob Hederos

Från 500 och upp till 1000 miljarder. Summorna som cirkulerar i debatten kring den stora infrastrukturpropositionen är svindlande. Men i praktiken är propositionen ett politiskt rambeslut. Ger riksdagen grönt ljus innebär det ett mandat för regeringen att låta Trafikverket att ta fram förslag till en ny nationell plan för transportsystemet.

Därför är det inte självklart att alla de riktigt känsliga detaljerna tas upp redan denna vecka.
– Detaljerna där djävulen sitter kommer först i direktiven, säger Fredrik Holm, miljödebattör och författare till 2030-sekretariatets genomgångar av remissvaren till Trafikverkets inriktningsunderlag.

Men från oppositionens håll finns det förväntningar på att få tillräckligt med detaljer för att ge regeringen den majoritet som behövs i riksdagen.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00