Här är skogsuppdragen som blir klara under 2023

Den skogsproposition som riksdagen beslutade om i början av förra året resulterade i en skur av uppdrag över Naturvårdsverket och Skogsstyrelsen. En majoritet av dem blir klara under åren, här är datumen att hålla koll på.

Mål för ökad tillväxt, hållbart skogsbruk och ändrade skatteregler. Det är en strid ström av skogsuppdrag som myndigheterna ska leverera under år 2023.
Mål för ökad tillväxt, hållbart skogsbruk och ändrade skatteregler. Det är en strid ström av skogsuppdrag som myndigheterna ska leverera under år 2023.Foto: Altinget
Johanna Alskog

I somras började uppdragen kopplade till skogspropositionen regna över framför allt Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket, men även andra myndigheter såsom Skatteverket, Lantmäteriet och Sametinget är inblandade.

Redovisningen av Att göra-listan från förra regeringen sträcker sig över flera års tid, men en majoritet av dem har deadline redan det här året. Först ut är ett uppdrag som ska säkra att staten inte riskerar att betala ut ersättning flera gånger om vid nekade avverkningstillstånd i fjällnära skog.

31 januari

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00