Här är miljöutredningarna som Kristersson förväntas lägga ner

Vilka utredningar löper högst risk för att läggas ned om Ulf Kristersson (M) blir statsminister? Vilka färdiga förslag kommer begravas på departementet? Och hur ser framtidsutsikterna ut för de olika delegationerna? Här är den blivande oppositionens farhågor inför ett regeringsskifte.

Vem riskerar att få packa ihop sin utredning om Ulf Kristersson (M) tillträder som statsminister? Altinget har sonderat farhågorna hos oppositionen.
Vem riskerar att få packa ihop sin utredning om Ulf Kristersson (M) tillträder som statsminister? Altinget har sonderat farhågorna hos oppositionen.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Johanna Alskog

Vilka utredningar på miljöområdet som på olika sätt hänger löst lär naturligtvis framgå tydligare när förhandlingarna inom Kristerssons fyrklöver är färdiga. Men i samtal med representanter från partierna som står utanför förhandlingarna, så är det ett antal utredningar som anses få svårt att överleva ett regeringsskifte.

En återkommande utredning som anses vara rejält nedläggningshotad är den som leds av Göran Enander, med uppdraget att ta fram ett marknadsbaserat styrmedel för energieffektivisering, så kallade vita certifikat. Enander själv har kommenterat risken att arbetet kommer att avbrytas tidigare i veckan:

– Den dagen den sorgen. Vi har ett uppdrag som vi jobbar på med. Som situationen ser ut nu behöver man dessutom verkligen ta fram den här typen av åtgärder. Att inte utreda det här vore inte så klokt, säger han till Altinget.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00