Han föreslås bli ny ordförande: ”Jag tror att Luf är redo att ta över”

Om valberedningen får bestämma blir Erik Berg ny Luf-ordförande när Romina Pourmokhtari (L), nu klimat- och miljöminister, kliver av i november. Altinget har pratat med honom om Tidöavtalet, den bråkiga tid som väntar och ungdomsförbundets roll efter väljartappet.

”Det är klart att det är bra att vi klarade oss kvar i
riksdagen, men det här kan inte vara det nya normalläget”, säger Erik Berg från Leksand som i&nbsp;november kan ta över som Luf-ordförande.efter Romina Pourmokhtari (L).<br>
”Det är klart att det är bra att vi klarade oss kvar i riksdagen, men det här kan inte vara det nya normalläget”, säger Erik Berg från Leksand som i november kan ta över som Luf-ordförande.efter Romina Pourmokhtari (L).
Foto: Christine Olsson/TT, Tom Samuelsson
Miranda Olsson

Det var tyst från Liberala ungdomsförbundets ordförande Romina Pourmokhtari (L) när överenskommelsen mellan de fyra högerpartierna presenterades. Det så kallade Tidöavtalet innehåller flera punkter som går på tvärs med beslut som hon och Luf drev igenom på landsmötet förra hösten, efter det att ungdomsförbundet hotat med att inte kampanja för partiet

I överenskommelsen som nu gör det möjligt för Pourmokhtari att bli minister i Kristerssons regering finns bland annat förslag om visitationszoner och anonyma vittnen.

– Tidöavtalet innehåller mycket av Liberalernas politik, men går långt ifrån Lufs åsikter, främst på områden om rättspolitik, migrationspolitik och klimatpolitik, säger Erik Berg till Altinget.

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00