Hallå där Paula Bieler Eriksson – ny krönikör i Altinget

HALLÅ DÄR. Student, mammaledig och före detta riksdagsledamot och nu även fristående krönikör på Altinget. Paula Bieler Eriksson om sin politiska färg och när hon ändrade uppfattning om något senast. 

Det är knappt ett år sedan Paula Bieler Eriksson lämnade riksdagen, ett besked som kom kort efter att hon nekats ledighet från riksdagen för sin smekmånad, vilket Altinget var först med att rapportera om. Men bara ett halvår senare skrevs det i medier om att den tidigare SD-ledamoten inte hade förnyat sitt medlemskap i partiet. 

”Jag valde helt enkelt att inte förnya medlemskapet i år, helt i linje med att jag valt att inte längre företräda partiet utan dels ge mig själv mer utrymme åt mitt privata liv, dels vara fri kommentator de gånger jag vill kommentera något politiskt”, sade hon då till SVT. 

Från och med idag verkar Bieler Eriksson som fri kommentator, närmare bestämt en av våra fyra nya krönikörer, här i Altinget. 

Hallå där Paula, hur förtjänar du ditt levebröd till vardags?

– Jag är heltidsstudent, om än mammaledig för stunden med återupptrappning under våren.

Okänd talang eller hobby?

– Jag tycker om att skissa personporträtt och har ofta använt det som ett sätt att hålla fokus på föreläsningar.

Har du en politisk färg?

–Jag har tidigare representerat SD men är numera partilös. Lär placeras något till höger om den svenska mitten.

Vad kan läsarna förvänta sig att du skriver mest om?

– De områden jag ansvarat för under åren i riksdagen lär jag ha lite extra fokus på, vilket innebär migration, integration, jämställdhet och familjepolitik. Utöver detta har jag länge haft ett stort intresse för utbildning samt hälsofrågor. Särskilt de senare ämnena är extra relevanta för en småbarnsmamma och dietiststudent.

När ändrade du uppfattning om något senast?

– Ändrar uppfattning ganska ofta, senast så har det främst rört frågan om privata företag och deras roll för yttrandefriheten, där jag ännu inte landat helt.

Forrige artikel Överblick: M vill höra Ygeman i utskott och partiledare avgår Överblick: M vill höra Ygeman i utskott och partiledare avgår Næste artikel M och SD vill skärpa kontrollen av kinesiska studenter M och SD vill skärpa kontrollen av kinesiska studenter
Debatt: Lägg ner Delegationen mot segregation

Debatt: Lägg ner Delegationen mot segregation

DEBATT. Delegationen mot segregation (Delmos) arbetar utifrån en inkomplett bild av segregationen. Skattepengar och statsbidrag hamnar i fel händer. Vi måste lägga ner myndigheter som inte gör nytta, skriver Josefin Utas, Slöseriombudsman.