Extra till SOS Alarm

BUDGET 2016. Regeringen planerar att se över hur alarmtjänster ska skötas i framtiden. I väntan på det får SOS Alarm 30 miljoner kronor extra under två år.

SOS Alarm är ett bolag som samägs av stat, kommuner och landsting. 2013 föreslog en utredning att en statlig myndighet ska ta över ansvaret och larmnumret 112, vilket skulle ge en säkrare och snabbare behandling av larm. Dessutom skulle regeringen och riksdag kunna styra verksamheten bättre.

I en rapport i våras konstaterade också Riksrevisionen att det behövs en bättre styrning av SOS Alarm från regeringens håll. Men än så länge har det inte kommit några skarpa förslag från politiskt håll. I årets budgetproposition skriver regeringen att den avses att se över frågan innan den tar ställning.

Regeringen föreslår dock att staten ska skjuta till 30 miljoner kronor under 2016 och 2017 för att förbättra svarstiderna och utveckla verksamheten.

 

Forrige artikel Reklamskatten trappas ned 2017 Næste artikel SD: Mer pengar till FN för flyktingkrisen SD: Mer pengar till FN för flyktingkrisen
Sanna Rayman: Magstarkt att mana till självkritik efter terrordåd

Sanna Rayman: Magstarkt att mana till självkritik efter terrordåd

FRANKRIKE. Mordet på en fransk lärare har väckt avsky över hela Europa. Men som så ofta väcks även argumentation med en odör av "victim blaming". Särskilt tråkigt är detta när det kommer ifrån publicister, som man helst hade sett andra reflexer hos.