Om  
Elsa Widding

Elsa Widding lämnar vaccinskeptiskt parti – efter elva dagar

Det är mindre än två veckor sedan riksdagsledamoten Elsa Widding gick med i partiet Mod. Nu väljer hon att lämna partiet. ”Jag gjorde inte hemläxan ordentligt”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Efter mindre än två veckors medlemskap väljer riksdagsledamoten Elsa Widding (-) att lämna partiet Mod.
Efter mindre än två veckors medlemskap väljer riksdagsledamoten Elsa Widding (-) att lämna partiet Mod.Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT
Axel Hyttnäs Telin

Elsa Widding blev riksdagsledamot för Sverigedemokraterna efter valet 2022, men valde förra våren att lämna SD för att i stället fortsätta som oberoende riksdagsledamot.

I mitten av januari meddelade den politiska vilden att hon hade hittat sitt nya parti i vaccinskeptiska Mänskliga rättigheter och demokrati (Mod). Nu – endast elva dagar senare – väljer hon att lämna även det partiet.

”Efter bara några dagar stod det dock klart att jag inte hade gjort min hemläxa ordentligt vad gäller partiet. Jag har i dag därför valt att lämna Mod”, skriver Widding i ett eget pressmeddelande.

Elsa Widding ber om ursäkt till dem som gått med i partiet för hennes skull och tipsar om att man kan få tillbaka medlemsavgiften inom 30 dagar.

Samtidigt önskar hon partiet lycka till i framtiden och skriver att Mod gör ett ”bra och viktigt arbete” i deras kampanjande mot Världshälsoorganisationen (WHO).

Läs också

Nämnda personer

Elsa Widding

Riksdagsledamot (-)
Civilingenjörsexamen (Chalmers, 1993)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00