Om  
Anders Teljebäck

Dubbla kommunavhopp i Västerås

Både kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) och kommunfullmäktiges ordförande Lars Kallsäby (C) lämnar sina uppdrag.

Johan Manell

Det har varit turbulent i Västerås den senaste tiden efter att en majoritet i kommunen beslutat att flygplatsen i staden ska läggas ned. På måndagen kom beskedet att kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) lämnar efter sex år som stadens starke man. Men han säger att beslutet inte har med flygplatsdiskussionen att göra.

– Det beror inte på de senaste händelserna utan jag har bestämt att lämna under mitten av mandatperioden så att nästa person på posten får god tid på sig att komma in i jobbet, säger Anders Teljebäck (S), till SVT.

På tisdagen kom nästa kommunavhopp. Då meddelade kommunfullmäktiges ordförande Lars Kallsäby (C) att även han lämnar sitt uppdrag. Han har också varit ordförande i flygplatsstyrelsen, och är emot beslutet att den ska läggas ned.

– Det är ingen hemlighet var jag står i flygplatsfrågan så jag tycker att det blir bättre med en annan centerpartist i flygplatsstyrelsen från och med nu, säger han till SVT.

Nämnda personer

Anders Teljebäck

Kommunfullmäktiges ordförande (S) Västerås

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00