De ska representera Sveriges ungdomar i FN

Oskar Siri och Bitanya Kassaye är Sveriges nya ungdomsrepresentanter i FN.

Oskar Siri blir MR-representant i FN:s generalförsamling, Bitanya Kassaye blir representant till högnivåforumet för hållbar utveckling.
Oskar Siri blir MR-representant i FN:s generalförsamling, Bitanya Kassaye blir representant till högnivåforumet för hållbar utveckling.Foto: LSU
Axel Hyttnäs Telin

Sveriges barn- och ungdomsorganisationer (LSU) har utnämnt Oskar Siri och Bitanya Kassaye till nya ungdomsrepresentanter i FN.

Oskar Siri är 19 år och blir representant för mänskliga rättigheter i FN:s generalförsamling.

– Jag är väldigt tacksam och ödmjuk att få det här förtroendet, att få representera Sveriges unga i detta forum har länge varit en dröm, säger han i en kommentar.

– Jag tror att den största utmaningen kommer att vara att få fram vilka gemensamma frågor gällande mänskliga rättigheter som är viktigast för alla Sveriges unga, oavsett vart i landet man bor eller vilka förutsättningar man har.

Ökad transparens i utrikespolitiken

Också Bitanya Kassaye är tacksam för uppdraget. Hon är 21 år och blir representant till FN:s högnivåforum för hållbar utveckling.

– Jag hoppas kunna bidra till LSU:s arbete för ökad transparens i Sveriges utrikespolitik och ökat inflytande av unga, säger hon.

– Med unga så menar jag alla unga, då vi inte är en homogen grupp och har många olika perspektiv, åsikter och erfarenheter som är viktiga för Sveriges arbete för ett hållbart land.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00