Centerpartist utsedd till Årets parlamentariker

Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson, Emil Källström, har blivit utsedd till Årets parlamentariker av nyhetsmagasinet Fokus.

Emil Källström (C) har varit en av aktörerna och ansiktet utåt i samband med Centerpartiets framgångar i januariavtalet. Till vardags bor han kvar på gården i Örnsköldsvik där han växte upp och har under ett par år varit sponsor åt det lokala ishockeylaget Modo.

Han säger till nyhetsmagasinet Fokus att han känner sig mycket glad över motiveringen.

– Broar ska man bygga, inte bränna. Jag försöker ha så goda relationer som möjligt till så många inom och utanför politiken som möjligt. Dels för att alternativet är tråkigare, dels för att jag tror att i ett litet land som Sverige behöver man samla alla goda krafter, säger han.

Motivering

Juryns motivering sammanfattar både Källström och kulturen i partiet. Motiveringen lyder enligt följande:

”Efter en regeringsbildning som gjorde vänner till fiender och tvärtom blev årets parlamentariker en förhandlande spjutspets in i regeringen. Han etablerade snabbt goda relationer med ministrar och statssekreterare. Med en fördragsamhet som är otypisk för tiden släppte han ändå inte sina goda relationer med gamla borgerliga kamrater. Bitterhet och brända broar ligger inte för honom. Årets parlamentariker är Centerpartiets ekonomisk-politiske talesman Emil Källström”.

Nämnda personer

Emil Källström

Vd Sekab
Fil. kand i företagsadministration (Handelshögskolan i Stockholm, 2012)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00