KD vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten

MYNDIGHETER. Kristdemokraterna vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten. "Det finns en stor kritik mot myndigheten" säger partiets miljöpolitiska talesperson Kjell-Arne Ottosson.

Kristdemokraterna vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten i Göteborg. De uppgifter myndigheten har i dag bör i stället föras över till Jordbruksverket och Naturvårdsverket. Det skriver partiet i sin följdmotion till miljöbudgeten.

Enligt Kjell-Arne Ottosson, miljöpolitisk talesperson för Kristdemokraterna, är den främsta orsaken bakom partiets ståndpunkt att det finns ett utbrett missnöje med myndigheten.

– Det är en fråga med flera delar. Hur många myndigheter ska vi ha? Men framför allt så finns det en stor kritik mot myndigheten. Den tillit som en så viktig myndighet ska ha saknas. Inte minst måste det finnas tillit hos näringslivet, säger han till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Miljö och energi. I artikeln utvecklar Ottosson sitt resonemang och Havs- och vattenmyndigheten svarar.

Forrige artikel Förlossningsvård och covid-19: Förlossningsvård och covid-19: "Kvinnor ligger ensamma" Næste artikel Överblick: Regeringen går emot LO, terrorattack i Nice och mörkt coronaläge Överblick: Regeringen går emot LO, terrorattack i Nice och mörkt coronaläge
Forskare: Studieförbundens verksamhet – ett gigantiskt fuskbygge

Forskare: Studieförbundens verksamhet – ett gigantiskt fuskbygge

DEBATT. Vår sammantagna bedömning är att studieförbundens uppblåsta verksamhet handlar om ett gigantiskt fuskbygge av svindlande proportioner. Det går inte att lita på en enda officiell siffra, skriver Peder Hyllengren, Magnus Ranstorp och Aje Carlbom.

"Borde gå en orkan av skamkänslor över Vård-Sverige"

DEBATT. Det måste bli slut på skyfflandet av ansvar mellan stat och region, mellan region och kommun. De äldres rätt till en god omsorg måste prioriteras nu, skriver Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärerna.