KD vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten

MYNDIGHETER. Kristdemokraterna vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten. "Det finns en stor kritik mot myndigheten" säger partiets miljöpolitiska talesperson Kjell-Arne Ottosson.

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) med när Havs- och vattenmyndigheten inledde arbetet med att tömma fartyget Lindesnäs på olja. 
Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) med när Havs- och vattenmyndigheten inledde arbetet med att tömma fartyget Lindesnäs på olja. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Johanna Alskog
Fakta
Havs- och vattenmyndigheten är placerad i Göteborg och inrättades under Alliansregeringen. Dåvarande miljöminister Andreas Carlgren (C) invigde den nya myndigheten i juli år 2011.
Myndigheten har haft två generaldirektörer: Björn Risinger (2011-2015) som i dag är generaldirektör för Naturvårdsverket samt Jakob Granit som tillträdde år 2016.

Kristdemokraterna vill lägga ner Havs- och vattenmyndigheten i Göteborg. De uppgifter myndigheten har i dag bör istället föras över till Jordbruksverket och Naturvårdsverket. Det skriver partiet i sin följdmotion till

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00