Nattågsupprustning dröjer – inget besked från Eneroth

LÅNELÖFTE. Trafikverket vill köpa in nya nattågsvagnar för 3,7 miljarder kronor. Men infrastrukturministern ger inga besked i höstbudgeten och utlovar inte heller något besked till våren. "Det är ju en avsevärd summa", säger Tomas Eneroth.

Efter en misslyckad upphandling för att rusta upp nattågsflottan beslutade Trafikverkets styrelse i våras att det lämpligaste är att köpa in nya vagnar.

Men regeringen ger inget svar i budgetpropositionen på myndighetens begäran om en utökad låneram på upp till 3,7 miljarder kronor. Trafikverket vill köpa 100 vagnar och 16 lok.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) säger att regeringen behöver mer tid.

– Nu var äskandet på 3,7 miljarder kronor, det är ju en avsevärd summa. Så det är ju klart att det tål en del övervägande innan vi kan ta ställning till att förnya vagnparken i den storleksordningen.

Läs hela artikeln på Altinget Miljö&Energi. Teckna gratis provprenumeration här.

Forrige artikel Överblick: Paket mot LSS-fusk, hederslag tagen i bruk och omöjligt granska Uber Överblick: Paket mot LSS-fusk, hederslag tagen i bruk och omöjligt granska Uber Næste artikel RFSU-topp: RFSU-topp: "Konservativa krafter utmanar sexuella rättigheter"
Forskare: Studieförbundens verksamhet – ett gigantiskt fuskbygge

Forskare: Studieförbundens verksamhet – ett gigantiskt fuskbygge

DEBATT. Vår sammantagna bedömning är att studieförbundens uppblåsta verksamhet handlar om ett gigantiskt fuskbygge av svindlande proportioner. Det går inte att lita på en enda officiell siffra, skriver Peder Hyllengren, Magnus Ranstorp och Aje Carlbom.

"Borde gå en orkan av skamkänslor över Vård-Sverige"

DEBATT. Det måste bli slut på skyfflandet av ansvar mellan stat och region, mellan region och kommun. De äldres rätt till en god omsorg måste prioriteras nu, skriver Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärerna.