Missnöjet pyr över regeringens otydlighet – vill ha fler ändringar

STYRNING. Lärarförbundet och Liberalerna anser att regeringen måste sätta in fler åtgärder, så som att minska den garanterade undervisningstiden. Detta både för att lärare ska slippa dubbelarbete och för att färre elever ska hamna efter i skolan.

Även om regeringen anpassat en del lagar för skolan, så stjälper det mer än det hjälper anser flera aktörer.

"Måste få ett slut"

När det gäller anpassningarna inom grundskolan finns det ett missnöje både inom Liberalerna och Lärarförbundet.

Fackförbundet är kritiskt till att regeringen ändrade så att skolor som fortfarande är öppna ska kunna bedriva fjärr- och distansundervisning till elever som är hemma med symptom.

– Det här med att behöva undervisa både på plats och distans måste få ett slut, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand till Altinget.

– Det har aldrig förekommit tidigare att lärare ska undervisa både elever i klassrummet och elever som är hemma sjuka, tillägger hon.

Läs hela artikeln om vilka lagändringar de vill se för skolan i artikeln på Altinget Utbildning. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Corona: Myndigheternas dagliga pressträff om pandemin (1 juni) Corona: Myndigheternas dagliga pressträff om pandemin (1 juni) Næste artikel Hallengren grillas i riksdagen om smitta i äldreomsorgen Hallengren grillas i riksdagen om smitta i äldreomsorgen
Så vill ungdomsförbunden häva arbetslöshet bland unga

Så vill ungdomsförbunden häva arbetslöshet bland unga

ENKÄT. Den rekordhöga ungdomsarbetslösheten kan skapa en förlorad generation unga, mer utanförskap och psykisk ohälsa, enligt partiernas ungdomsförbund. Altinget frågade dem vad som behövs för att minska ungdomsarbetslösheten.