Studenter kan bli av med CSN på grund av corona

STUDIEMEDEL. Om ett lärosäte stänger ned på grund av coronaviruset så kommer studenter inte att få studiemedel av CSN. Nu kräver SFS att regeringen ändrar reglerna.

Om lärosätet stänger ner och utbildningen upphör utan möjlighet till distansstudier, så får studenter inte studiemedel under tiden som skolan är stängd.

Sveriges förenade studentkårer (SFS) menar att detta kan få förödande konsekvenser för studenter.

– Om universiteten stänger ner så förlorar studenter sin inkomst. Studenter hamnar utanför trygghetssystemet här, säger Matilda Strömberg, ordförande i SFS, till Altinget.

Inget lärosäte i Sverige har ännu stängts ner. Men enligt SFS, så händer det redan för studenter utomlands, exempelvis i Italien. Det kan också vara så att de sitter i karantän.

– Om man drar in studiemedlet så kan det bli så att de sitter i karantän i en bostad som de inte kan betala för, säger Matilda Strömberg.

Läs hela artikeln om mötet med utbildningsdepartementet på Altinget Utbildning. Teckna gratis provabonnemang här.

 

Forrige artikel Tre stora partievenemang i coronafara Tre stora partievenemang i coronafara Næste artikel Överblick: Drastiska corona-åtgärder och SKR vill slopa krav på läkarintyg Överblick: Drastiska corona-åtgärder och SKR vill slopa krav på läkarintyg
FHM ville tidigt se provtagning inom äldreomsorgen

FHM ville tidigt se provtagning inom äldreomsorgen

CORONA. Provtagningen i äldreomsorgen har gått trögt, men enligt Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndigheten (FHM), har detta lyfts fram som prioriterat av myndigheten hela tiden. Hon avfärdar också kritiken om att Sverige inte tillvaratagit möjligheten att studera smittspridning i skolorna.

KDU-toppar: Socialdemokraterna borde begrava kvoteringsplanerna

KDU-toppar: Socialdemokraterna borde begrava kvoteringsplanerna

DEBATT. Det spelar ingen roll hur många kvinnor som sitter i börsnoterade bolagsstyrelser när kvinnor fortfarande inte kan röra sig fritt sena kvällar. Annika Strandhäll (S) bör ta tag i de verkliga jämställdhetsutmaningarna, skriver tre representanter från KDU.