Studenter kan bli av med CSN på grund av corona

STUDIEMEDEL. Om ett lärosäte stänger ned på grund av coronaviruset så kommer studenter inte att få studiemedel av CSN. Nu kräver SFS att regeringen ändrar reglerna.

Om lärosätet stänger ner och utbildningen upphör utan möjlighet till distansstudier, så får studenter inte studiemedel under tiden som skolan är stängd.

Sveriges förenade studentkårer (SFS) menar att detta kan få förödande konsekvenser för studenter.

– Om universiteten stänger ner så förlorar studenter sin inkomst. Studenter hamnar utanför trygghetssystemet här, säger Matilda Strömberg, ordförande i SFS, till Altinget.

Inget lärosäte i Sverige har ännu stängts ner. Men enligt SFS, så händer det redan för studenter utomlands, exempelvis i Italien. Det kan också vara så att de sitter i karantän.

– Om man drar in studiemedlet så kan det bli så att de sitter i karantän i en bostad som de inte kan betala för, säger Matilda Strömberg.

Läs hela artikeln om mötet med utbildningsdepartementet på Altinget Utbildning. Teckna gratis provabonnemang här.

 

Forrige artikel Tre stora partievenemang i coronafara Tre stora partievenemang i coronafara Næste artikel Överblick: Drastiska corona-åtgärder och SKR vill slopa krav på läkarintyg Överblick: Drastiska corona-åtgärder och SKR vill slopa krav på läkarintyg
Sveaskogs vd får sparken

Sveaskogs vd får sparken

UPPSÄGNING. Statliga bolaget Sveaskogs vd Hannele Arvonen får sluta med omedelbar verkan – efter mindre än två år på posten.