Branschföreträdare kritiserar att SKL:s aktiebolag föreslås digitalisera skolan

DIGITALISERING. Jannie Jeppesen från Swedish edtech industry är kritisk till att digitaliseringen av skolan föreslås gå genom ett av SKL:s aktiebolag. Nu kräver hon att det ska utredas.

Placeholder image
Foto: Swedish Edtech Industry

I mars ska Sveriges kommuner och landsting (SKL) lämna en rapport till regeringen om den nationella handlingsplanen för digitalisering av skolväsendet. I samarbete med Skolverket och andra aktörer, såsom Swedish edtech industry, har man arbetat med handlingsplanen i ett år. Nu ligger flera lagda förslag i bearbetning hos SKL. 

Men Jannie Jeppesen, vd för Swedish edtech industry, vill nu dra i handbromsen innan man går vidare med förslagen. 

– Vi vill se en utredning som grottar ner sig i vilka konsekvenser vi kan få av olika vägval. Dels ur ett kostnadsperspektiv, men dels också effektivitetsmässigt, säger hon till Altinget. 

Kritiserat inom landstingen

Ett av förslagen som diskuterats, enligt Jeppesen, är att det SKL-ägda företaget Inera utvecklar sin tjänsteplattform till att användas inom skolväsendet. I dag används plattformen inom landstingen. Enligt Jeppesen har landstingen varit missnöjda. Både med kvalitet och pris.  

Ska vi ha hela Sveriges informationsförsörjningshub i ett aktiebolag utan insyn?

Jannie Jeppesen, vd Swedish edtech industry

Läs hela artikeln om varför Jeppesen vill ha nationella standarder, betallänk på Altinget Utbildning. Här kan du provläsa Altinget Utbildning gratis

 

Nämnda personer

Jannie Jeppesen

Vd Swedish Edtech Industry
Högstadielärare i engelska och svenska (Lärarhögskolan Stockholm 2006)

Politik på allvar
Få gratis nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget.
Genom att registrera dig till Altingets nyhetsbrev accepterar du våra användarvillkor