Branschföreträdare kritiserar att SKL:s aktiebolag föreslås digitalisera skolan

DIGITALISERING. Jannie Jeppesen från Swedish edtech industry är kritisk till att digitaliseringen av skolan föreslås gå genom ett av SKL:s aktiebolag. Nu kräver hon att det ska utredas.

I mars ska Sveriges kommuner och landsting (SKL) lämna en rapport till regeringen om den nationella handlingsplanen för digitalisering av skolväsendet. I samarbete med Skolverket och andra aktörer, såsom Swedish edtech industry, har man arbetat med handlingsplanen i ett år. Nu ligger flera lagda förslag i bearbetning hos SKL. 

Men Jannie Jeppesen, vd för Swedish edtech industry, vill nu dra i handbromsen innan man går vidare med förslagen. 

– Vi vill se en utredning som grottar ner sig i vilka konsekvenser vi kan få av olika vägval. Dels ur ett kostnadsperspektiv, men dels också effektivitetsmässigt, säger hon till Altinget. 

Kritiserat inom landstingen

Ett av förslagen som diskuterats, enligt Jeppesen, är att det SKL-ägda företaget Inera utvecklar sin tjänsteplattform till att användas inom skolväsendet. I dag används plattformen inom landstingen. Enligt Jeppesen har landstingen varit missnöjda. Både med kvalitet och pris.  

Läs hela artikeln om varför Jeppesen vill ha nationella standarder, betallänk på Altinget Utbildning. Här kan du provläsa Altinget Utbildning gratis

 

Forrige artikel Nya språkrör valda för Grön ungdom Nya språkrör valda för Grön ungdom Næste artikel Max Andersson (MP) drar tillbaka sin kandidatur Max Andersson (MP) drar tillbaka sin kandidatur
Allmänna sammankomster med fler än 50 människor förbjuds

Allmänna sammankomster med fler än 50 människor förbjuds

BESLUT. Regeringen har efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten fattat beslut om att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Samtidigt uppmanar statsministern svenskar att tänka över resor och uppmanar till folkvett.