Son till ex-minister går i mammas fotspår

REPRESENTANTER. Centerpartiet har utsett talespersoner för mandatperioden. Ny miljöpolitisk talesperson blir CUF-ordföranden Magnus Ek, son till tidigare miljöministern Lena Ek.

– Jag är stolt över att kunna presentera Centerpartiets nya talespersoner för kommande mandatperiod. Det är en bra blandning av ledamöter från hela landet som med sina kunskaper och erfarenheter kan bredda partiets arbete. Vi gjorde vårt bästa val på över 30 år och har nu siktet inställt på att fortsätta utveckla vår politik för hela landet, säger partiledare Annie Lööf (C), i ett pressmeddelande.

Få omkastningar

Många av namnen är samma som tidigare, men vissa nyheter finns. Bland annat blir chefsekonomen Martin Ådahl arbetsmarknadspolitisk talesperson. Kristina Yngwe fortsätter som ordförande i miljö- och jordbruksutskottet men ersätts som miljöpolitisk talesperson av Magnus Ek. Yngwe blir ny landsbygdspolitisk talesperson.

Läs också: Ek: "I varenda buske ska det finnas en centerkrets" (Intervju från oktober 2017)

Vissa av förändringarna faller sig naturliga. Centerns tidigare utbildningspolitiska talesperson Ulrika Heie, har redan lämnat utbildningsutskottet. Nu ersätts hon formellt som talesperson av Fredrik Christensen, som är partiets enda ledamot i utbildningsutskottet.

Läs också: Många byten på bänken i utbildningsutskottet

Peter Helander går från att vara talesperson för regionala frågor till att bli talesperson för idrott och besöksnäring.

Läs också: Centern ska försöka ta kommunframgångar till riksnivå

Forrige artikel "Otillräckliga" förslag för flyg- och lastbilsutsläpp på regeringens bord Næste artikel Kärnkraften splittrar klimatsamtal i EU Kärnkraften splittrar klimatsamtal i EU