von der Leyens stora linjetal: Vi måste förbereda oss på att utvidga EU

EU måste förbereda sig för en utvidgning österut, var EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen besked när hon höll sitt årliga tal till unionen – som också kan bli hennes sista. Att hon lyfte fram vikten av jämställdhet välkomnas av flera svenska EU-parlamentariker.

EU-kommissionens ordförande Ursula Von der Leyen höll på onsdagen sitt årliga tal om tillståndet i unionen – det sista för henne under den här mandatperioden.&nbsp;<br>
EU-kommissionens ordförande Ursula Von der Leyen höll på onsdagen sitt årliga tal om tillståndet i unionen – det sista för henne under den här mandatperioden. 
Foto: EU-kommissionen
Charlotta Asplund Catot

STRASBOURG. När EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen på onsdagsmorgonen intog talarstolen i Europaparlamentet i Strasbourg för sitt årliga linjetal till unionen var det för sista gången under den här mandatperioden.

Det var ett tal som öppnade dörren på vid gavel för en utvidgning österut.

– Det är dags för Europa att tänka stort och forma vårt eget öde. Och nu kallar historien oss för att vi ska fullborda unionen, sade von der Leyen och pekade på att unionen nu behöver förbereda sig för att växa.

Altinget logoEU
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget eu får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00