Välkända namn toppar AFS:s riksdagslista

KORTNYTT. Det nystartade partiet Alternativ för Sverige (AFS) har presenterat sin riksdagslista. Flera tidigare SDU-toppar finns med i toppen.

AFS bildades i mars 2018 av den tidigare SDU-ordföranden och uteslutna sverigedemokraten Gustav Kasselstrand. Han toppar också riksdagslistan. På andra plats återfinns William Hahne, som var vice ordförande för SDU när Kasselstrand var ordförande.

Läs också: Kasselstrands nya parti ska ta väljare från SD

På plats 3 och 4 återfinns Kasselstrands och Hahnes efterträdare i SDU, Jessica Ohlson och Adam Berg. Samtliga fyra toppnamn har gemensamt att de uteslöts ur Sverigedemokraterna år 2015. Samma år som Sverigedemokraterna bröt med sitt ungdomsförbund.

Läs också: Gustav Kasselstrand utesluts ur Sverigdemokraterna 

På AFS:s riksdagslista finns också tre riksdagsledamöter, samtliga avhoppare från SD och i dag politiska vildar. SD:s förra partiledare Mikael Jansson (plats 11), Jeff Ahl (plats 13) och Olle Felten (plats 15).

Läs också: SD:s förra partiledare lämnar partiet

Bedömare menar att chanserna för partiet att ta steget in i riksdagen är små. För att nå 4-procentsspärren krävdes det i riksdagsvalet 2014 närmare 250 000 röster. Om partiet tar sig över spärren kan man räkna med att få cirka 15 mandat.

Forrige artikel LU startar forskning efter #metoo Næste artikel 8 av 10 vill ha fast läkare