Om  
Ida Ingerö

Vårdföretagarna rekryterar ny näringspolitisk chef

Efter sommaren tillträder Ida Ingerö sin nya tjänst som näringspolitisk chef på Vårdföretagarna. Hon kommer närmast från Svenskt Näringsliv.

– Jag är enormt imponerad av den kunskap och det engagemang
som finns hos Vårdföretagarnas medlemmar och medarbetare, säger Ida Ingerö.
– Jag är enormt imponerad av den kunskap och det engagemang som finns hos Vårdföretagarnas medlemmar och medarbetare, säger Ida Ingerö.Foto: Vårdföretagarna
Albin Bohlin

I september förra året började Ida Ingerö att arbeta som senior kommunikatör på Svenskt Näringsliv efter att ha varit Näringspolitisk expert på Vårdföretagarna under drygt tre år. Nu återvänder hon till Vårdföretagarna. Hon kommer att vara näringspolitisk chef inom individ- och familjeomsorg och personlig assistans.

– Sverige är bland de länder i världen som satsar mest på vård. Ändå tillhör vi vårdköernas värstingar i OECD. Nu krävs ett genomgripande omtag för att möta vår åldrande befolknings behov av sjukvård och äldreomsorg, säger Ida Ingerö i ett pressmeddelande.

Ida Ingerö har tidigare arbetat som biträdande presschef på Systembolaget och dessförinnan som chef för Liberala nyhetsbyrån.

– Ida har både spetskunskapen och det breda perspektivet för de stora vård- och omsorgsutmaningar som Sverige står inför. Hon kommer att kunna bidra med att ytterligare utveckla vårt påverkansarbete och vara en viktig röst för att lyfta fram våra medlemmars frågor i den allmänna debatten, säger Vårdföretagarmas förbundsdirektör Antje Dedering.

Hon tillträder sin nya tjänst den 21 augusti.

Nämnda personer

Ida Ingerö

Näringspolitisk chef Vårdföretagarna

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00