Vårdföretagarna: ”Regionerna har goda möjligheter att effektivisera”

Det ekonomiska läget är utmanande för många menar Vårdföretagarna som överlag är positiva till nästa års budget och den nya regeringens fokus. Men organisationen saknar den momskompensation för inhyrd personal som nu slopas.

Sabina Joyau, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna, hoppas att regeringen uppmuntrar och underlättar för privata aktörer att hjälpa till i sjukvårds- och omsorgssystemen: ”Det finns både ledig kapacitet och goda möjligheter att avlasta den offentliga vården mer”.
Sabina Joyau, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna, hoppas att regeringen uppmuntrar och underlättar för privata aktörer att hjälpa till i sjukvårds- och omsorgssystemen: ”Det finns både ledig kapacitet och goda möjligheter att avlasta den offentliga vården mer”.Foto: Vårdföretagarna
Miranda Olsson

Av vårdens många aktörer sållar sig Vårdföretagarna, som representerar de privata vårdgivarna, inte till de som kritiserar storleken på de generella statsbidragen till region och kommun för nästa år.

– I dag finns det nog ganska goda möjligheter för regionerna att effektivisera sina organisationer och ta hjälp av privata vårdgivare, säger Vårdförbundets näringspolitiska chef Sabina Joyau till Altinget och beskriver det ekonomiska läget som kärvt för många just nu.

{{toplink}}
Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
Läs också

0:000:00