Om  
Adam Danieli
PM Nilsson
Alexandra Ivanov Hökmark

Timbro fortsätter värva från Regeringskansliet

PM Nilsson och Alexandra Ivanov Hökmark har båda lämnat statsministerstaben och gått till nya jobb på Timbro. Nu lämnar ytterligare en medarbetare på Regeringskansliet för ett uppdrag på tankesmedjan.

Migrationsministerns medarbetare Adam Danieli börjar på Timbro.
Migrationsministerns medarbetare Adam Danieli börjar på Timbro.Foto: Timbro
Axel Hyttnäs Telin

Adam Danieli har sedan ett år tillbaka arbetat som politiskt sakkunnig hos migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M).

Nu lämnar han Regeringskansliet. Redan i morgon fredag börjar han på sitt nya jobb, på den borgerliga tankesmedjan Timbro.

Två forna kollegor till Danieli har nyligen tillträtt tunga poster på Timbro: Kristerssons tidigare statssekreterare PM Nilsson har blivit ny vd och statsministerns före detta stabschef Alexandra Ivanov Hökmark är numera biträdande chef på tankesmedjan.

Blir programansvarig

På Timbro blir Adam Danieli ansvarig för frågor som rör fri- och rättigheter, demokrati och rättsstatens institutioner.

– Det känns fantastiskt roligt att bli en del av Timbro. Frågor om rättsstaten, individens rättigheter och vår demokratis funktionssätt har inte varit så brännande på länge, säger han i ett pressmeddelande.

– Ska vi kunna vårda våra liberala institutioner så behövs långsiktig idéutveckling inom det här området.

Adam Danieli är både utbildad jurist och ingenjör. Utöver Regeringskansliet har han tidigare varit projektledare på Timbro och han har även bakgrund inom Fria moderata studentförbundet.

– Med Adam Danieli förstärker vi idéutvecklingen kring den liberala demokratin. Han kommer att tillföra stor kompetens och kraft på ett av våra viktigaste områden, säger PM Nilsson i en kommentar.

Nämnda personer

Adam Danieli

Ansvarig för rättsfrågor Timbro

PM Nilsson

Vd Timbro, fristående krönikör Dagens industri

Alexandra Ivanov Hökmark

Biträdande chef Timbro

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00