Om  
Dag Lidén
Peter Eriksson

Svenska jägareförbundets generalsekreterare kliver av

Svenska jägareförbundets generalsekreterare Dag Lidén kliver av sin tjänst med omedelbar verkan, skriver Svensk Jakt. Anledningen uppges vara privata skäl.

"Med en hjärtinfarkt hösten 2022 i botten tillsammans med andra privata skäl behöver jag göra halt och fokusera om." skriver Dag Lidén som kliver av jobbet som generalsekreterare för Sveriges största jägarförbund.
"Med en hjärtinfarkt hösten 2022 i botten tillsammans med andra privata skäl behöver jag göra halt och fokusera om." skriver Dag Lidén som kliver av jobbet som generalsekreterare för Sveriges största jägarförbund.Foto: Svenska Jägareförbundet
Johanna Alskog

Svenska jägareförbundets generalsekreterare Dag Lidén lämnar sin tjänst med omedelbar verkan, skriver Svensk Jakt.

– Jag och förbundsstyrelsen har godkänt hans önskan om att avsluta sin anställning direkt, säger förbundsordförande Peter Eriksson till tidningen.

Lidén har en bakgrund inom Försvarsmakten och har varit generalsekreterare för Svenska jägareförbundet sedan sommaren år 2022. Han skriver själv i en skriftlig kommentar på förbundets hemsida att det är privata skäl som gör att han kliver av:

”Efter fem mycket intensiva sista år på Försvarsmakten, rakt in ett verkligen framåtlutat förbund med mycket hög arbetsinsats tar på. Med en hjärtinfarkt hösten 2022 i botten tillsammans med andra privata skäl behöver jag göra halt och fokusera om. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Avslutar med att önska alla i förbundet lycka till.”

Vice generalsekreterare Åke Granström kliver in som tillförordnad chef och arbetet med att hitta en efterträdare till Dag Lidén är redan igång, enligt förbundsordförande Peter Eriksson.

 

 

Nämnda personer

Dag Lidén

Före detta generalsekreterare Svenska jägareförbundet
Officer (Krigsskolan, 1984)

Peter Eriksson

Ordförande Svenska jägareförbundet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00