Statssekreteraren lämnar: ”Vill man riva upp får man göra det”

Maja Fjaestad, statssekreterare hos socialminister Lena Hallengren (S), förbereder sig på att inom kort lämna socialdepartementet då den nya regeringen tillträder.

Maja Fjaestad vet ännu inte vad hon vill göra när hon nu slutar som statssekreterare: ”Jag känner en stor kärlek för sektorn och mitt hjärta finns mycket i frågorna om life science, hälsa och teknik”.
Maja Fjaestad vet ännu inte vad hon vill göra när hon nu slutar som statssekreterare: ”Jag känner en stor kärlek för sektorn och mitt hjärta finns mycket i frågorna om life science, hälsa och teknik”.Foto: Stina Stjernkvist/TT, Ninni Andersson/Regeringskansliet
Miranda Olsson

Det har gått fyra år sedan Maja Fjaestad klev in på socialdepartementet 2018 efter två år som fackförbundet Kommunals samhällspolitiska chef. Hon har tillhört den politiska ledningen under en mandatperiod präglad av pandemin och varit ansvarig för frågor om äldre, sjukvården, folkhälsa, e-hälsa och life science.

När en moderatledd regering snart väntas ta över är det dags för Maja Fjaestad att packa.

– Jag lämnar med väldigt mycket glädje och stolthet över vad vi har åstadkommit. Det har varit fantastiska år, säger hon och fortsätter.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00