Socialutskottets nya ordförande: ”Beredd att lyssna”

Vid regeringsbildningen blev riksdagens socialutskott utan ordförande från en dag till en annan. Nu står det klart att Christian Carlsson (KD) utsetts till att efterträda sjukvårdsministern.

”Jag hoppas kunna fortsätta ett gott samarbete med utskottets samtliga ledamöter och är beredd att lyssna på vad de har för synpunkter, gärna i ett tidigt skede i processerna så att vi kan uträtta så mycket bra som möjligt tillsammans”, säger Christian Carlsson (KD), socialutskottets nya ordförande.
”Jag hoppas kunna fortsätta ett gott samarbete med utskottets samtliga ledamöter och är beredd att lyssna på vad de har för synpunkter, gärna i ett tidigt skede i processerna så att vi kan uträtta så mycket bra som möjligt tillsammans”, säger Christian Carlsson (KD), socialutskottets nya ordförande.Foto: Kristdemokraterna
Miranda Olsson

När Acko Ankarberg Johansson (KD) lämnade riksdagen för att bli sjukvårdsminister i Ulf Kristerssons (M) regering fanns utrymme för en ny kristdemokrat att kliva in i socialutskottet och ta över som ordförande.

I förra veckan meddelade Kristdemokraterna att det blir Christian Carlsson som får ta sig an uppdraget.

– Det är ett fantastiskt fint förtroende. Kristdemokraternas viktigaste fråga är just att den som är sjuk ska kunna få vård i tid och att äldre ska behandlas med respekt. Att nu få bidra till det arbetet är väldigt roligt och ska bli spännande, säger han till Altinget.

Altinget logoOmsorg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget omsorg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00