SD hittar samarbetspartner i Åkessons Sölvesborg

KORTNYTT. Kristdemokraterna i Sölvesborg har under dagen lämnat över en lista med punkter på de områden de är beredda att föra samtal om med Sverigedemokraterna. Partierna samarbetar nu lokalt inför valet.  

Hedda Jakobsson

En gemensam presskonferens mellan Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna i Sölvesborg öppnar upp för samarbeten partierna emellan. KD lämnade under träffen över en kravlista till SD om näringslivsfrågor, offentlig upphandling, äldre politik och skola. En lista som mottogs positivt av SD. 

Läs också: Novus: Sverigedemokraterna tappar väljarstöd 

– Vi välkomnar att KD väljer att ta ansvar och jag tror att deras mogna övervägande kommer medverka till en minskad polarisering vilket naturligtvis gynnar demokratin. Oavsett vad, så måste kommunen regeras efter valet och då krävs att man inte stänger några dörrar under valrörelsen, säger Louise Erixon, gruppledare för Sverigedemokraterna i Sölvesborg i ett pressmeddelande. 

Läs också: KD: Lägg ner landstingen – helt

Partierna konstaterade att ett första steg inför valet blir att samarbeta kring en lokal valfråga och att resterande eventuella politiska förhandlingar sker efter valet beroende på valresultatet. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00